ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ:
 1. A horgászat megkezdése előtt a halőrháznál kötelező jelentkezni, itt kell napijegyet váltani! A horgászhely választására, elfoglalására kizárólag a napijegy megváltását követően van lehetőség! A horgászat befejeztével – a gépkocsiba történő bepakolás előtt – ismét jelentkezni kell a halőrháznál, és a fogott halzsákmányt kötelező bemutatni! A nyitvatartási idő lejártát követően a horgásztó lezárásra kerül, ezért legkésőbb eddig az időpontig köteles a horgász jelentkezni a halőrháznál.
 2. Gépjárművel parkolni csak a bevezető út mellett lévő parkolóban lehet. Autóval behajtani csak a halőr engedélyével lehetséges! Távozáskor az autót kérjük bemutatni a halőrnek. A járművekért felelősséget nem vállalunk!
 3. Egy jeggyel egy fő horgászhat, maximum két bottal, két fő nem horgászhat egy jeggyel, egy-egy bottal!
 4. A területen történő esetleges balesetekért, lopásért felelősséget nem vállalunk!
 5. A tó két hosszanti oldalán horgászók elsőbbséget élveznek a rövid oldalakon horgászókkal szemben. A horgászat során a horgász szomszédjai tevékenységét, horgászatát nem zavarhatja.
 6. A horgászjegyet végig meg kell őrizni, mert halőrünk bármikor ellenőrizheti.
 7. Kifogott hal megvásárlása-és elvitele a halőrháznál kifüggesztett árlista alapján, mérlegelés után engedélyezett!
 8. A hónap legnagyobb kifogott pontyáért 3 darab sporthorgászjegy jár a 2017. évre vonatkozóan.


HALAKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOZÁSOK, TILTÁSOK:

 1. Tokhalat, koi pontyot mérlegelés, fényképezés (halőr jelenlétében) után kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe! Haltartóba TILOS beletenni!
 2. Fárasztás, illetve horog által okozott sebesülés (mélyre nyelte a hal stb.) esetén, kérjük, szóljon a halőrnek, ne helyezze vissza a döglődő, sebesült halat!
 3. A legalább 60 cm-es testhosszúságú pontyok védettek! Amennyiben a fogott hal hossza elérte a 60 cm-es testhosszt, akkor kíméletesen, a lehető legrövidebb időn belül vissza kell engedni a vízbe!
 4. Kifogott halat a korábban kifogottal kicserélni tilos! A kifogott halat másnak átadni tilos!
 5. A fogott halat drótszákban tárolni tilos! Kérjük, hogy a kifogott halakat gyűrűs szákban, vagy finom szövésű pontyzsákban tárolja.
 6. A tavon a faj szerinti tilalmi időkre vonatkozó jogszabályi rendelkezésektől eltérni csak a megfelelő engedélyek birtokában lehet.
 7. A tavon pergető, műcsalis horgászatot TILOS folytatni.
 8. Nagy mennyiségű és a víz minőségét rontó etetőanyagot használni, valamint az etető helyet megjelölni TILOS. Ugyancsak TILOS a távirányítású eszközzel történő etetés. Csónak használata nem engedélyezett.
 9. Tilos a szemetelés, a vízi és vízparti növényzet csonkítása, kiirtása, a partvédelmet szolgáló építmények megbontása, károsítása. A szemetes helyen horgászótól a napijegy bevonásra kerül.
 10. Kíméleti terület: A tóparti szállások területén és 5 méteres körzetében horgászni, vagy onnan etetni tilos. Ezen területen kizárólag a szállásokban tartózkodó vendégek számára engedélyezett.
 11. A horgászat zavartalansága érdekében a tó területére kutyát behozni tilos.

A horgász köteles a horgászat megkezdése előtt megismerni és a horgászat során betartani a 2013. évi CII. törvény, a 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet, valamint a Lógató Vendéglő, Horgásztó-és Rendezvénypark Horgászrendjének rendelkezéseit.
A fenti jogszabályok megsértése szabálysértési eljárást von maga után, melynek során az állami horgászjegy visszatartásra kerülhet! Kirívó vagy ismétlődő szabályszegés esetén a szabályszegő horgász hosszabb időtartamra eltiltható.

Érvényes: 2018. évre

NYITVA TARTÁS:
A horgászat csütörtöktől vasárnapig engedélyezett, 06:00 órától -18:00 óráig

Horgászat, információ: +36 30 369 8842

A változtatás jogát fenntartjuk!